به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر جعفری مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در نشست تخصصی «جنگ، مهاجرتهای اجباری و اثرات منفی آنها بر محیط زیست»، گفت: هفدهم ربیعالاول، سالروز میلاد پیامآور اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) فرصتی مغتنم برای مسلمانان است تا بتوانند با بازخوانی حیات معنوی و اجتماعی نبی رحمت (ص)، برای امروز و اکنون خود توشهای درخور مهیا کنند. در شرایطی که جوامع بشری به آلودگیهایی همچون نظامهای طبقاتی، منع مردم از تحصیل، تحقیر زنان و ... دچار بودند، پیامبر اسلام (ص) کرامت انسانی و الگویی از اخلاق کامل را برای دنیا به ارمغان آورد. اسلام مبانی انسانیت را تکریم می کند و توسعه می دهد. خوشحال هستیم که این نشست در آستانه ولادت باسعادت نبی مکرم اسلام و هفته وحدت شکل گرفت. درود میفرستم به روح امام راحل و شهدای گرانقدر، شهدایی که برای سربلندی ملت ایران و استقرار صلح، جان خودشان را تقدیم کردند.همه کسانیکه برای برقراری عدالت با متجاوز برخورد کردند، امروز زخم های دیرینه ای را با خود دارند.
وی افزود: موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس متعلق به همه ملت ایران است. این موزه نماد صلح و عدالت خواهی ملت ایران است. درست است که اینجا در زمره موزههای جنگ قرار دارد اما ما این موزه را به عنوان موزه دفاع مقدس نامیده و می شناسیم. این نامگذاری برای این است که ملت ما از عنوان کردن جنگ هم بیزار است . جمهوری اسلامی ایران وزارت جنگ ندارد بلکه وزارت دفاع دارد و این نشان می دهد ما حتی از به کار بردن کلمه جنگ هم بیزار هستیم . ما با ملت برادر و دوست عراق قرابت دیرینه و نزدیکی بسیاری داریم و این دشمنان ما بودند که جنگ را به دو ملت عراق و ایران تحمیل کردند و به هر دو کشور آسیب زدند، اما ملت ایران در برابر آن تجاوزها، ایستادگی و مقاومت کردند و پیروز شدند. درود بر همه کسانیکه آرامش و امنیت را برای ما بوجود آوردند.
جعفری اظهار کرد: پیام این نشست این است که به همه یادآوری کند جنگ فوق العاده مخرب است. هرجا جنگ بوده است پس از آن پیامد های ناگواری بر زنان، کودکان، خانواده و محیط زیست بر جای گذاشته است. جنگ، یکی از خشن ترین و مخرب ترین و فاجعه آمیز ترین پدیده های بشری است که به دست انسانها ایجاد شده است. خداوند نیز توصیه به صلح و برادری و برابری دارد اما این انسانها هستند که با دست خودشان جنگ را ایجاد و همه چیز را نابود می کنند. جنگ پدیدهی شومی است که همه ادیان آسمانی و به ویژه دین مبین اسلام نیز آن را نکوهش کرده است. در هیچ آیین آسمانی و ادیان الهی، جنگ را به عنوان یک نقطهی مثبت نمی بینیم همیشه از جنگ به عنوان یک حرکت منفی و ضد بشری یاد شده است.
مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تصریح کرد: جنگ روح جان و سلامت و تمام هستی جامعه را می گیرد. بیشترین اقشاری که در جنگ آسیب می بینند زنان و کودکان هستند و محیط زیست نیز تخریب می شود. آثار مخرب جنگ بر محیط زیست جبران ناپذیر است . زیستگاه ما امروز در جهان لطمه خورده است و اینها ناشی از جنگ هایی است که بر بشریت تحمیل شده است و ما هم از آن رنج برده ایم.
وی ادامه داد: فقط در جنگ جهانی اول بیش از ۱۰ میلیون نفر کشته شدند، ۱۳ میلیون نفر زخمی و پنج میلیون نفر مفقود شدند. در جنگ جهانی دوم حدود هشتاد هزار نفر کشته شدند . در بمباران اتمی دو شهر هیروشیما و ناکازاکی هزاران انسان بی گناه در یک لحظه نابود شدند و این فاجعه را بشریت هرگز فراموش نمی کند. مردم این کشورها هنوز شاهد آثار مخرب بمب های اتمی و تاثیر مخرب آن بر محیط زیست و انسانها هستند. جمهوری اسلامی ایران نیز در جنگ هشت ساله از نزدیک این قضیه را درک و لمس کرده است. هنوز بمباران شیمیایی صدام در سردشت و از بین رفتن غیر نظامیان بیگناه از خاطر مردم بیرون نرفته است. رژیم بعث عراق با جنگی که شروع کرد، هم به مردم عراق لطمه وارد کرد و هم مردم ایران را دچار آسیب کرد. در بمباران شیمیایی سردشت و حلبچه ۱۵ هزار کرد مسلمان عراقی در یک لحظه شهید شدند. صدام ۵۵۰ تن گاز خردل موسوم به گاز خردل کثیف را بر سر مردم سردشت و حلبچه ریخت . امروز آثار مخرب آن بمباران شیمیایی را می بینیم که کودکان نافص الخلقه به دنیا می آیند و مردم سردشت و حلبچه از این موضوع رنج می برند.
وی بیان کرد: هنوز برخی از مردم از دچار مشکلات تنفسی و زیست محیطی هستند. کشور ما هیچگاه به شهرهای مسکونی و غیر نظامی عراق حمله نکرد. خلبانان غیور جمهوری اسلامی ایران هنگام پرواز بر فراز اهداف نظامی دشمن، هر جا مردم بی دفاع و غیر نظامی عراقی را مشاهده می کردند دور میزدند و این خطر را به جان می خریدند و مناطقی که غیر نظامیان بودند را هرگز بمباران نکردند اما صدام تهران و سایر شهرها را بمباران می کرد و مردم بیگناه را شهید می کرد.مردم و کشور ایران پدیدهی جنگ را از نزدیک لمس کرده است و دعا می کند بشریت درگیر جنگ نشود.
جعفری در ادامه افزود: همه اسناد و مدارک نشان می دهد که عمدتا جنگ بر اساس منافع قدرت ها شکل گرفته است. هیچوقت کشور مظلومی نبوده است که آغاز گر جنگ بوده باشد. در سه قرن گذشته حتی یک گلوله از سوی ایران به سوی کشورهای همسایه شلیک نشده است. مبانی جنگ ها سلطه طلبی و قدرت طلبی کشورهای زورگو است و اگر جنگی در منطقه ای شکل گرفته است بیشتر بر مبنای قدرت و سلطه جویی ابر قدرت ها بوده است. جنگ هایی که در کشور های منطقه و خاورمیانه اتفاق افتاده بر مبنای تامین منافع قدرت بوده است .
جعفری تصریح کرد: متاسفانه نظام بین الملل نظام سلطه زر و زور و تزویر است مصالح و کرامت انسانها فقط در تامین منافع قدرت ها اهمیت پیدا می کند . مدعیان دروغین حقوق بشر، زمانی از حقوق بشر دم می زنند که پای منافع خودشان به میان بیاید و اگر منافعی در کار نباشد دیگر بحثی به نام حقوق بشر برایشان معنا ندارد. متاسفانه این اندیشه ها بر گرفته از نظام سرمایه داری و سلطه است و در اندیشه سرمایه داری، تنها نقطه ارزش منفعت و سود مطرح است و کرامت انسانی در اولویت دوم قرار دارد.
وی در ادامه یادآور شد: امروز ما شاهد جنگ ها، خشونت ها، خیانت ها و جنایت های فراوانی هستیم. امروزه خیلی از جنگ طلبان تشویق می شوند و مدال می گیرند. به خاطر دارید که یک خبرنگار سعودی را سوزاندند و حتی خاکسترش را به خانواده اش تحویل ندادند اما قاتلش تشویق شد و جایزه دریافت کرد و حتی سلاح بیشتری نیز به او اهدا شد و کمک بیشتری دریافت کرد در کجای این کره خاکی این قضیه با بشریت سازگار است.کشورهای ضعیف به خصوص مسلمانها قربانی جنگ های مختلف بودند و هستند مردم فلسطین قریب به یک قرن است که آواره هستند.مردم سوریه، افغانستان، میانمار و حتی بوسنی نیز قربانی جنگ هستند و مجبور به تحمل آثار مخرب پس از جنگ می باشند.هنوز کودکان ناقص الخلقه به دنیا می آیند.تخریب محیط زیست از آثار مخرب جنگ است که جبران ناپذیر است . نابود شدن مراتع و جنگل ها و از بین رفتن گونه های مختلف گیاهی و جانوری و پیدایش بیابانها، طوفان ها، افزایش گرد و غبار همه از جنگ حاصل شده است.
جعفری متذکر شد: فقط در جنگ کویت ۳۰ هزار پرنده دریایی از بین رفتند .در جنگی که بر کشور و ملت شریف ایران تحمیل شد، بیش از ۲۰۰ هزار نفر از جوانان عزیز ما به شهادت رسیدند . ۵۵۰ هزار نفر بر اثر حملات شیمیایی مصدوم شدند و ۵۱۷ هزار نفر دچار عوارض شدید شیمیایی شدند. هنوز هم ۴۳ هزار جانباز اعصاب و روان داریم که از این تعداد ۷ هزار نفر از آنها وضعیت حالشان بحرانی است.خانواده هایشان نیز در عذاب هستند . دو هزار و ۱۲۳ جانباز قطع نخاع داریم.۷۰۰ جانبازی داریم که از دوچشم نابینا هستند ۵ هزار جانباز داریم که روی ویلچر هستند و ۸۰۰ جانباز داریم که از ناحیه پا دچار قطع عضو هستند. ۱۵۳ جانباز داریم که از ناحیه دو دست دچار نقص عضو هستند و ۵ هزار و ۷۳۵ جانباز زن داریم از این تعداد سه هزار و ۷۵ نفر بالای ۲۵ درصد جانبازی دارند.هنوز مین های باقی مانده از جنگ در شهرهای جنوبی ایران از جمله ایلام و خوزستان قربانی می گیرد .شعار این همایش باید جلوگیری از جنگ باشد تا بواسطه جنگ به ملت ها دیگر ظلم نشود.موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برای این است که بتواند صلح را ترویج کند.
نظر شما